Behandelingen

Implantologie

Wie een tand of kies verliest, wenst zich zeer waarschijnlijk een comfortabele en duurzame vervanging.

Implantaten dragen bij aan de oplossing van deze zorgvraag.  Ontbrekende tanden en kiezen kunnen worden vervangen door een kroon op een implantaat (kunstmatige wortel, bestaande uit hoogwaardig titanium). Het aanbrengen van implantaten is een uitdaging. Alleen speciaal opgeleide en ervaren specialisten kunnen deze tandvervanging op voorspelbare en esthetisch verantwoorde wijze aanbieden.

Niet ieder gebit is geschikt om implantaten te plaatsen. Gedegen onderzoek vooraf is essentieel om tot een duurzaam en toekomstbestendig resultaat te komen.


Binnen het vakgebied implantologie bestaan er verschillende behandelconcepten. Vandaag de dag is het zelfs mogelijk om middels driedimensionale computerplanning (Cone Beam CT in combinatie met een digitale mondscan) de ingreep stap voor stap op voorhand te plannen. Op deze manier wordt zeer voorspelbaar behandeld zodat de ingreep zo prettig mogelijk voor u verloopt en de nalast tot een minimum wordt beperkt. Onze 3D röntgen scan (CBCT) kan zó worden ingesteld dat enkel het te behandelen gebied, tand of kies wordt belicht in de opname om de stralingsbelasting tot een minimum te beperken. Voor het plaatsen van implantaten en/of het maken van een CBCT scan werken wij ook op verwijzing.