Behandelingen

Kindertandheelkunde

Lingewaard Tandartsen is er voor jong en oud! Een goede start voor kinderen is belangrijk om op latere leeftijd een probleem-vrij gebit te hebben en met plezier naar de tandarts te gaan.

Het stapsgewijs introduceren van kleine preventieve handelingen draagt bij aan een prettig tandartsbezoek en een ontspannen kind tijdens een eventuele behandeling bij de tandarts, zoals het behandelen van cariës. 

Denk hierbij aan polijsten, eventueel sealen of fluoride aanbrengen. Preventie is een essentieel onderdeel bij Lingewaard Tandartsen.
Onze tandartsen, mondhygiëniste en preventie assistentes besteden veel tijd aan de poetsinstructie en begeleiding bij kinderen om cariës te voorkomen.

Daarnaast wordt de gebitsontwikkeling nauwkeurig in de gaten gehouden. Wanneer het gebit of de kaken niet goed lijken te groeien en/of de groei negatief wordt gestimuleerd door andere mondspieren zoals de tong en lippen, wordt er tijdig gestart met een pre-orthodontische of een orthodontische behandeling al dan niet in combinatie met logopedie.

Aan de hand van de risicoanalyse uit de Reconstructieve Tandheelkunde wordt het kindergebit ideaal gepositioneerd om problemen in de toekomst te voorkomen. Dit alles is belangrijk om een optimale prognose van het gebit voor de toekomst te garanderen.